juli 30, 2017

Opfok

Stal de Lage Vlakte biedt alle voorwaarden voor een goede opfok van uw veulen of jonge paard.

Voor veulens en jonge paarden is het belangrijk om in groepsverband op te groeien, dit is nodig omdat ze zo elkaar opvoeden en karakters gevormd worden. Door de opfok op kleine schaal in groepen van maximaal vier dieren, is er een betere controle en meer individueel contact met de paarden, ook is er minder kans op beschadigingen.

De combinatie van isolatie met ventilerende nok zorgt ervoor dat er in de zomer en in de winter een gezond stalklimaat heerst. Veel beweging en een uitgebalanceerd rantsoen is voor jonge paarden van groot belang om OCD zoveel mogelijk te beperken. Daarom krijgen de paarden dagelijks beweging in de in 2007 geheel vernieuwde, goed gedraineerde paddock. Naast veel beweging krijgen de paarden een zeer goede kwaliteit kuilvoer en iedere dag een hoogwaardige kwaliteit paardenbrokken. De hoeveelheid wordt aangepast naar de leeftijd van de paarden.

De combinatie van isolatie met ventilerende nok zorgt ervoor dat er in de zomer en in de winter een gezond stalklimaat heerst. Veel beweging en een uitgebalanceerd rantsoen is voor jonge paarden van groot belang om OCD zoveel mogelijk te beperken. Daarom krijgen de paarden dagelijks beweging in de goed gedraineerde paddock. Naast veel beweging krijgen de paarden dagelijks kuilvoer en brokken van hoogwaardige kwaliteit. De hoeveelheid wordt aangepast naar de leeftijd van de paarden.